توسعه روابط بین المللی سازمان ملی استاندارد ایران در دوران تحولی با عضویت جدید و مؤثر در مجامع جهانی
سازمان ملّی استاندارد ایران در دوران تحوّلی خود طی سالهای 1400 تا 1403 تلاشهای گستردهای برای ایجاد، حفظ و ارتقاء روابط حسنۀ خود با سازمانهای بینالمللی استاندارد، نهادهای استاندارد و تأیید صلاحیت کشورهای عضو سازمان بین المللی استاندارد (ISO) بهعمل آورد که پس از سالها، اخذ عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در «اتّحادیۀ تأیید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه» (APAC) و «اتّحادیۀ بینالمللی اعتبار بخشی آزمایشگاهها» (ILAC) از دستاوردهای این تلاشهاست.
• انعقاد یادداشت تفاهمها و برنامههای اجرایی بینالمللی
سازمان ملی استاندارد ایران در دوره تحولی؛ امضای نهاییِ 14 یادداشت تفاهم همکاری، تبادل پیشنویس یادداشت تفاهمهای همکاری و انجام مذاکرات در جریان با 35 کشور، امضاء 8 برنامۀ اجرایی و تبادل پیشنویس برنامۀ اجرایی و انجام مذاکرات در جریان با 6 کشور را در کارنامه عملکرد خود به ثبت رساندهاست. این در حالی است این سازمان از ابتدای فعالیت خود تا پیش از آذرماه سال 1400 در مجموع 32 یادداشت تفاهم همکاری و 13 برنامۀ اجرایی منعقد کرده است.
• حضور مؤثر رئیس و دیگر نمایندگان سازمان ملی استاندارد ایران در اجلاسیهها و نشستهای بینالمللی که به دعوت رسمی از سوی مجامع بینالمللی برای انجام مذاکره و تبادل اطّلاعات و تجربیاتِ شرکت داشتند در حوزۀ استانداردسازی و سایر مأموریتها و وظایف سازمانهای عضو، یافتن راهحلهایی مشترک برای رفع موانع توسعۀ استاندارد و بررسی و تقویت همکاریها در اجلاسیهها و نشستهای بینالمللی مورد بررسی و در برخی موارد منتج به انعقاد تفاهم نامه همکاری شد. سازمان ملی استاندارد ایران در دوره تحولی، موفق به پرداخت معوقات و حقعضویتهای خود و مراکز وابسته در نهادها و سازمانهای بینالمللی و منطقهای شد و توانست اعتبار جمهوری اسلامی ایران را در مجامع بین المللی استاندارد سازی حفظ کند.